Icoon van PotatoNext

Laden . . .

Quality Assurance

Voedselveiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en MVO

Van de betrouwbare rassen vol groeikracht op het land tot de met zorg gesorteerde, gewassen en verpakte aardappelvariëteiten voor de klant. Bij PotatoNext zijn telers en klanten verzekerd van kwaliteit. In de gehele aardappelketen werken wij met respect voor mens en milieu aan een vers en veilig product. Elke stap in het proces is te volgen. Lees hier hoe grondig wij quality assurance aanpakken.

Een keur aan certificeringen en keurmerken

Op het vlak van quality assurance laten we ons graag door externe partijen controleren. Want kwaliteit, duurzaamheid en voedselveiligheid staan centraal bij PotatoNext. Onze aardappelen voldoen aan de hoogste normen en worden ondersteund door prestigieuze certificeringen. Aan onderstaande programma’s committeren wij ons.

Bij PotatoNext streven we ernaar om niet alleen de beste aardappelen te leveren, maar ook om een positieve impact te hebben op mens, milieu en maatschappij. Onze certificeringen zijn een garantie voor kwaliteit en duurzaamheid en we blijven ons inzetten voor voortdurende verbetering.

Kwaliteitsondersteuning voor telers

De zo’n 200 bij PotatoNext aangesloten ledentelers staan garant voor een ruime sortering gangbare en biologische consumptieaardappelen. Deze hoogstaande kwaliteitsrassen worden zorgvuldig geteeld en geselecteerd, om te voldoen aan de diverse eisen van de afnemers. In onze coöperatie delen we kennis en ondersteunen we elkaar intensief op het gebied van raskeuze, teelt, oogst, bewaring en certificeringsprogramma’s.

Hulp nodig als teler bij certificeringsprogramma’s en andere kwaliteitszaken? Klik hier, we zijn je graag van dienst.

Onze belofte: vers, veilig en snel geleverd

Jaarlijks levert PotatoNext zo’n 160.000 ton verse aardappelen. Elke stap in de keten, van teler tot retailer, volgen wij op de voet. Bij PotatoNext Processing B.V. – nu nog gevestigd in Purmerend en Oud-Beijerland maar in de nabije toekomst volledig actief in Oud-Beijerland – worden onze producten gekeurd, gewassen, gedroogd, gesorteerd en verpakt. Indien gewenst houden we de keten gekoeld van oorsprong tot aflevering.

Door te blijven innoveren en slim en efficiënt te produceren kunnen afnemers er zeker van zijn dat alleen optimaal verse aardappelen van de gewenste kwaliteit in de juiste verpakking terechtkomen. Veiligheid en snelheid gaan daarbij hand in hand. PototoNext zorgt voor een gestroomlijnd proces, waar de planners van supply chain bovenop zitten. Ook de professionals bij ons geavanceerde machinepark ontgaat niets. Van de medewerker die de aardappelen op de juiste maat sorteert tot de operator die de controles uitvoert… Iedereen bij PotatoNext houdt de kwaliteit en voedselveiligheid in de gaten van het gezonde en verse topproduct dat wij onze klanten beloven.

Zo werken wij met respect
voor milieu en mens

Graag nemen wij als PotatoNext onze verantwoordelijkheid op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Transparantie, zorgen voor elkaar en voor de wereld om ons heen, aandacht voor de ecologische impact van onze handelswijze en werken met oog voor de toekomst staan daarbij centraal. We vinden het belangrijk dat onze telers en de andere gedreven krachten die onze aardappelen verhandelen, verwerken en vervoeren daar de waardering voor krijgen die ze verdienen. En we doen ons uiterste best om mens en natuur tot bloei te laten komen.

Op het land

Voor het telen van aardappelen is betrekkelijk weinig water nodig, waardoor het milieu minder belast wordt dan bij veel andere gewassen. Onze telers verbouwen en beschermen hun aardappelen op een zo natuurlijk mogelijke manier. Een bijdrage leveren aan de biodiversiteit speelt daarbij een steeds grotere rol.

Op de werkvloer

Bij PotatoNext Processing recyclen we het water van de wasserij en scheiden we de afvalstromen in de productieruimtes. Ook doen we als grootverpakker van consumptieaardappelen onze producten in doorzichtige folies die honderd procent recyclebaar zijn. Zo maken we de afvalberg kleiner.

In de winkel en bij de klant

Ons duurzame en transparante verpakkingsmateriaal houdt de aardappelen langer vers en vertraagt het proces van groenverkleuring en spruitvorming, waardoor de consument het product thuis langer kan bewaren. Zo proberen wij voedselverspilling te voorkomen.

“Bij PotatoNext geloven we sterk in het creëren van een werkomgeving waarin groei, samenwerking en welzijn centraal staan”

Zo waarderen we de mensen die voor ons werken

Bij PotatoNext streven we ernaar een positieve impact te hebben op onze medewerkers en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Onze arbeidsvoorwaarden gaan verder dan alleen de juridische aspecten; ze vormen een weerspiegeling van onze gedeelde waarden en ons streven naar een verantwoorde bedrijfsvoering. Deze voorwaarden zijn ontworpen om niet alleen juridisch correct te zijn, maar ook gericht te zijn op het welzijn en de groei van elke medewerker.

We erkennen de waarde van open communicatie en moedigen een cultuur van wederzijds respect en begrip aan. In onze omgeving streven we naar een plek waar iedereen de ruimte heeft om te gedijen, waar talenten worden benut en waar we gezamenlijk streven naar gemeenschappelijke doelen.

Bij PotatoNext geloven we sterk in het creëren van een werkomgeving waarin groei, samenwerking en welzijn centraal staan. Het is niet alleen een uitnodiging om deel te nemen aan onze reis van groei en succes, maar ook om een gemeenschap te vormen die gedreven wordt door toewijding, innovatie en collectief succes.

Welkom bij PotatoNext – Samen staan we sterker! Het draait bij ons om meer dan alleen werk; het draait om een omgeving waarin onze mensen gewaardeerd worden en waar samenwerking en succes hand in hand gaan.

Tot slot: PotatoNext is lid van de Supply Chain Initiative, een Europees initiatief dat eerlijke handelspraktijken in de voedselvoorzieningsketen bevordert.