Icoon van PotatoNext

Laden . . .

Organisatie

Samen sterk in tafelaardappelen met toegevoegde waarde

Op 1 oktober 2023 was het zover: PotatoNext, onze nieuwe en blakende coöperatie voor consumptieaardappelen, ging officieel van start! Drie topspelers op het veld van de aardappelbranche – Nedato, Agrico en Leo de Kock – bundelden de krachten in PotatoNext. Gedreven, gezond en vol vertrouwen bewegen we ons richting de toekomst.

Door de fusie van 200 telers, die gezamenlijk zo’n 3.200 hectare aan consumptie-aardappelen verbouwen, en de inpakbedrijven van Agrico (Leo de Kock) en Nedato, die jaarlijks 160.000 ton aardappelen verpakken en verhandelen, is de grootste coöperatie van Nederland op het vlak van consumptie-aardappelen ontstaan. Een slagvaardige en transparante organisatie met korte lijnen, rijk aan ervaring en expertise op het gebied van teelt, productie, verpakkingen en distributie.

De handelsactiviteiten van onze nieuwe coöperatie zijn ondergebracht in PotatoNext B.V., de verpakkingsactiviteiten in PotatoNext Processing B.V. De komende tijd worden onze producten nog in zowel Purmerend als Oud-Beijerland gekeurd, gewassen, gedroogd, gesorteerd en verpakt. In de nabije toekomst zal PotatoNext zich volledig vestigen in Oud-Beijerland en zullen alle bedrijfsactiviteiten op en vanuit dit kloppende hart van onze dynamische organisatie worden uitgevoerd.

Aangesloten
telers

± 200

Hectare aan
landbouwareaal

3200

Kwaliteitsrassen,
gangbaar en biologisch

45

Jaarlijkse oogst
In tonnen

160 k

Netto
Jaaromzet

80 mln

Afnemers

Retail, foodservice, horeca en de verwerkende industrie

Alles onder één dak

Met onze kersverse coöperatie PotatoNext hebben we het complete assortiment aan consumptieaardappelproducten onder één dak. Zo kunnen we meer keuze en maatwerk aan onze klanten bieden. En alles op alles zetten om kwaliteit te leveren en te ontzorgen. Ook richting onze zeer gewaardeerde telers. Bijvoorbeeld door intensieve ondersteuning op het gebied van raskeuze, teelt, oogst, bewaring en certificeringsprogramma’s, zoals Planet Proof, Global Gap, SKAL en het programma ‘Beter Voor’ van Albert Heijn. De fusie stelt ons in staat om grotere stappen te zetten op gebied van certificeringen en intensievere samenwerkingen met stakeholders.

Volgens de nieuwe directie, bestaande uit Jan Bijleveld en Mariska Werring, is het hoofddoel van PotatoNext meerwaarde bieden aan de aangesloten telers. “We willen bovenin in de markt meedraaien als het gaat om de poolprijs. Om dit te realiseren moeten we out of the box denken, onafhankelijk naar ontwikkelingen in de markt kijken, risico’s durven nemen en open staan voor nieuwe producten en markten. Denk daarbij aan het opwaarderen van reststromen en het ontwikkelen van innovatieve producten.”